OFFICE 

-C-A-S- is een Rotterdams ontwerpbureau met een internationaal blikveld. We werken onderzoeksgedreven aan projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw en publieke ruimte.
 
-C-A-S- werd in 2018 opgericht door Carolien Schippers.

Na bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij internationale bureaus heeft Carolien ruime ervaring in alle fases van het ontwerpproces en projectleiding. 

Ze werkte aan een breed pallet complexe projecten; van hoogbouw en infrastructuur tot publieke gebouwen, transformatie en sociale woningbouw. 


FOCUS

We werken vaak in de periferie; de randen van steden, overgangen tussen landschappen, industriele complexen en vergeten hoekjes in stedelijke centra.

We denken dat deze locaties een enorm onbenut potentieel hebben om ons te helpen bij het in balans brengen van de ecologische, technologische en sociale vraagstukken van vandaag. 

Op deze plekken denken we dat we met onze ontwerpen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een duurzame toekomst. Op weg naar een nieuwe evenwicht tussen gemeenschappen en hun omgevingen.

AANPAK

Vanuit onze ervaring in Scandinavie, London en New York willen we met onze projecten zowel bijdragen aan de publieke ruimte van de stad en collectief welzijn, maar ook de rijkheid, dynamiek en diversiteit vangen die de stad zo interessant maakt als plek van uitwisseling.

Middels een proces van mapping brengen we de in de beginfase de belangrijkste waarden voor een project in beeld en in samenhang met de unieke ritmes, relaties en verhalen die we aantreffen op locatie. 

Met deze werkwijze leggen we vaak onverwachte verbanden en brengen we nieuwe kennis aan het licht. Dit leidt tot projecten die op een gelaagde wijze verrassen en verbinding maken.

 
CAROLIEN SCHIPPERS

Carolien graduated from Delft University of Technology with honors in 2009 with exchanges to Helsinki and Tokyo. She practiced architecture in Copenhagen, London, Rotterdam and New York with OMA/Rem Koolhaas, Foster and Partners and BIG.

Caroliens independent work has received various awards and honors and has been exhibited at the Venice Architecture Biënnale and institutions such as the V&A in London.  

She is a guest teacher at the Architecture Academy Amsterdam, Rotterdam Academy of Architecture and Delft University of Technology.

Her work was generously supported by Fonds BKVB and Creative Industries Fund NL.


︎
©2023
-C-A-S-
︎